Veštine

  • Klasičan balet

  • Moderan balet

  • Savremeni ples

  • Jazz balet

  • Anatomija

Biografija

Ana Aleksić – plesni pedagog iz polja baleta i savremene igre sa dugogodišnjim iskustvom.

Od 2014. godine član američke Nacionalne organizacije za obrazovanje u igri (NDEO), pri kojoj ima završene kurseve iz različitih oblasti igre: Anatomija i primenjena nauka zdravlja igrača i prevencije povreda; Anatomija, plesna kineziologija i primenjene pedagoške prakse; Elementi igre; Kreativni ples u ranom detinjstvu; Domeni psihofizičkog razvoja kroz učenje igre; Teorije i stilovi učenja u plesnoj pedagogiji; Uvod u koreografiju u plesnom obrazovanju; Kreativni proces i integracija plesa u obrazovanje; Koreografska istraživanja; Istorija igre, kao i Istorija igre kroz globalna, kulturološka i istorijska sagledavanja.
Ima dugogodišnje iskustvo u davanju časova baleta i savremene igre mladima, odraslima i deci, pri različitim plesnim studijima (Sportski centar Taš, Beodance, fitnes centar “Nivo 3” i drugi).
U okviru Maximus art pozorišta ima, u ulozi plesnog pedagoga, održane brojne radionice, od kojih se mogu izdvojiti: “Telo Prostor Vreme” pri Ustanovi kulture “Palilula”, “Od tela do lika” u pozorištu Maximus art, kao i “Kreativni ples u ranom detinjstvu” u Montesori vrtiću “Mladenac” u Beogradu i internacionalnom vrtiću – International nursery school – u Beogradu.

Ima umetničko iskustvo u oblasti igre, kao igračica i kao koreograf, od čega se mogu izdvojiti  koreografski rad – “Dah kamena”,  pozorišne predstave “Popodne jednog fauna” (u ulozi igračice), “Kabare Emgranti” (u ulozi igračice),  “Prvi bal u Beogradu” (u ulozi koreografa i igračice), kao i brojne koreografije za predstave za decu pozorišta Maximus Art. Od 2017. godine do danas je umetnički direktor, koreograf i izvođač u pozorištu za decu Maximus Art. Od juna 2020. godine u saradnji sa Umetničkim centrom ”Zemoon” drži časove klasičnog baleta i savremenog plesa za odrasle.