Veštine

Folklor

100%

Jazz Balet

100%

Savremeni ples

100%

Klasičan balet

90%

Flamenko

80%

Biografija

Marina Đurić, plesni pedagog i koreograf

Preko dvadeset godina bila je profesionalni igrač. Specijalizovana je na polju folklora, modernog plesa, baleta i flamenka. Kombinacija, odnosno povezanost više plesova zahteva poseban tip ličnosti kako bi se ta ista ličnost izdvojila iz mase i time dobila priliku za solo nastupe. Ne samo da je Marina bila deo kolektiva, i samim tim, nastupala u svim plesovima koje je ansambl tradicionalno izvodio, već je u većini koreografija imala solo tačke. Takođe je bila odgovorna za treninge i obuku pionira i mlađeg ansambla. Tada je počela svoj rad na polju pedagogije, naročito taj koji se odnosi na ples i rad sa decom i odraslima. Uz dugogodišnje igračko iskustvo poslednjih četrnaest godina bavi se pedagogijom i interdisciplinarnim i interaktivnim radom.

Diplomirala je u baletskoj školi Lujo Davičo na odseku za folklor. Najveće rezultate postigla je u radu sa decom iz Šida, u sklopu Kulturno obrazovnog centra Šid. Postavila je balete za decu: Labudovo jezero (2007.), Uspavana lepotica (2008.), Snežana i sedam patuljaka (2008.), Pepeljuga (2009.). Sa predstavom Pepeljuga te iste godine učestvovala je na Zmajevim dečijim igrama u Novom Sadu. Od 2008. godine samostalno drži časove baleta i modernog plesa deci i odraslima, a od 2013. godine uvodi i plesne radionice kao autorski projekat koji je prvi put sprovela u Kulturnom centru Grocke, a potom nastavila da ih održava u Umetničkom centru Zemoon, gde i danas radi.

Pet godina pohađala je časove flamenka u Institutu Servantes u Beogradu kod profesora Vojina Gordanića, nastavlja da pohađa časove ponovo od 2019. godine. U saradnji sa Udruženjem Cirkusfera i pozorišnom rediteljkom Ivanom Koraksić nastupa kao glumica u dve dečije predstave Kućica brojeva i Zvezdana. Predstava Kućica brojeva u avgustu 2017. godine izvedena je 20 puta u državnim vrtićima na teritoriji opštine Zemun, kao i na velikoj sceni Somborskog pozorišta i u Kulturnom centru Pančeva.

Od 2018. godine nastavlja saradnju sa KOC-om Šid. Uspešno je obnovljena baletska predstava Snežana i sedam patuljaka, koja je imala svoju premijeru 2019. godine. Deca su u toku ove dve godine imala još dva javna nastupa.

U Umetničkom centru  Zemoon od jula 2020. godine drži časove Mix plesa za odrasle, a od februara 2021. godine i časove klasičnog baleta. Od 2021. godine uvodi još dve grupe, i to za tradicionalni ples i karakterne igre.