Latest Past Events

Klasičan balet za odrasle

UC Zemoon Tošin Bunar 2, Zemun

BAVIMO SE PLESOM!!!

Naučite osnovne korake baleta bez obzira na godine!

Čas se sastoji od osnovnih baletskih vežbi, prema tradicionalnom i tačno određenom redosledu, od zagrevanja za štapom, do složenijih pokreta i figura na sredini sale, u zavisnosti od nivoa znanja.
Pored osnovnih vežbi, svaka grupa će imati jednu ili više kratkih koreografija, koje će se raditi na kraju svakog časa, a radi učenja povezivanja pokreta, razvijanja odnosa pokreta i muzike i kako bi svi učesnici imali priliku da stvarno igraju.
Naglasak je na anatomski pravilnom izvođenju vežbi, pravilnom držanju, povezivanju pokreta i uživanju u igri.
Dobrodošli su svi koji žele da igraju.

Pedagog: Marina Đurić
Trajanje: 90 minuta, jedanput nedeljno.
Letnji termin: petak od 17:30-19h

Tradicionalni ples za odrasle

UC Zemoon Tošin Bunar 2, Zemun

BAVIMO SE PLESOM!!!

Cilj radionice je sticanje veština iz tradicionalnih plesova zapadnog Balkana: srpska kola, Nišava, šopske igre, Banat, vranjanska svita i čočeci, vlaške igre, Vojvodina, primorska poskočica Linđo, makedonsko oro, crnogorsko oro, nemo kolo, albanska šota, romska igra, Ero s onoga svijeta, itd. Časovi su predviđeni za sve koji su želeli da zaplešu tradicionalne plesove, ali nisu imali prilike ili je bilo prekasno da se učlane u neko Kulturno umetničko društvo. Na ovim časovima bavićemo se ritmom, sinkopama, stilovima, uticajima i karakteristikama tradicionalnog plesa koji izučavamo.
Dobrodošli su svi koji žele da igraju.

Pedagog: Marina Đurić
Trajanje : 90 minuta, dva puta nedeljno.
Letnji termin: sreda od 20-21:30h

Vežbanje

Čas vežbanja održava se jedanput nedeljno i traje sat vremena. Cilj je jačanje tela i mišića, a od vežbi su izdvojene najbitnije i najproduktivnije vežbe iz klasičnog baleta, fitnesa, joge, itd. Prvi deo časa odnosi se na zagrevanje tela i vežbe za baletskim štapom, potom jačanje leđnih mišića i ruku, a u poslednjem delu časa rade se vežbe na podu. Dobrodošli su svi koji žele da vežbaju ili im je potrebna dodatna aktivnost.

Pedagog: Marina Đurić
Trajanje: 60 minuta, jedanput nedeljno
Termin: sreda od 13-14h